Hei og velkommen til bloggen vår – stedet der Hvermannsen kan finne nyttige og lesbar informasjon om familieøkonomi. Vi er selv småbarnsforeldre og vet en del om hvor skoen trykker når det kommer til de fleste pengespørsmål. I tillegg kan vi glatt påstå at vi har formell kompetanse, i hvert fall nærliggende som sådan. Konemor er utdannet regnskapsfører og anser seg selv som en dreven innen faget. Hanefar har også økonomiutdannelse, i tillegg til (alt for) mye erfaring med opptak av lån, feilvurderinger av pengeplasseringer og lange perioder med pengebekymringer i bakhodet. Slikt lærer man av, selv om det koster!

Vi vet en del om det å slite med å få endene til å møtes. Selv etablerte vi oss i hovedstaden etter endt utdannelse, fikk to barn nærmest på røde rappen, hadde begge studielån, og klarte å skaffe oss et boliglån som vi egentlig ikke hadde råd til. Det gikk ganske lang tid før vi hadde råd til å reise på ferie. Vi spiste billige middager. Ungene ble utelukkende iført brukte klær. Vi fikk ofte purringer i posten, både fra banken og strømleverandøren. Og alt dette til tross for at vi i hvert fall på papiret hadde kompetanse nok til å ha en bedre økonomisk hverdag.

Noen krafttak senere, spesielt med smartere håndtering av utgiftene, og smartere forbruksmønster, er vår familieøkonomi langt bedre. Dette er erfaringene vi vil dele her. Håper det hjelper og inspirerer våre besøkende, slik at de selv får bedre økonomi!